Tips en Trucs over fotografie

Huren of kopen van je camera apparatuur

Door |2023-02-16T12:32:20+01:00donderdag, 9 februari 2023|Tags: , , , |

Huren of kopen van je camera-apparatuur

lenzen en camera's apparatuur hurenTijdens mijn cursussen en workshop hoor ik het vaak. Je bent ooit beginnen met fotografie en hebt destijds voor merk A gekozen. En dan zit je vaak ‘vast’ aan dat merk. Ik ben zelf ooit beginnen met een Canon spiegelreflex. Ben ik overigens best wel blij mee. En ik heb een hele berg lenzen gekocht in mijn carrière.

Dat is fijn, maar meteen ook weer niet zo fijn. Want juist door die enorme voorraad aan lenzen zit ik financieel redelijk vast aan het merk waar ik ooit voor gekozen heb.

Dus toen ik nog niet zo lang geleden een extra camera kocht, was het niet voor de hand liggend dat dat een ander merk zou zijn. Toch heb ik destijds een Sony systeemcamera gekocht om naast mijn Canon mee te werken. Zou ik normaal gezien nooit doen, maar omdat toch veel van mijn cursisten ook een Sony hebben. Is dat dan wel weer handig.

Zo ‘verkoop’ ik aan mijzelf de extra kosten die ik op deze manier maak.

Maar wat moet jij nu? Wat doe jij als je aan de slag wil met een ander systeem of misschien een andere lens wil aanschaffen? Je leest mijn tips & trucs in dit artikel.

(meer…)

Titel

Ga naar de bovenkant