Ik schreef eerder over het statief en dat je daarmee lange sluitertijden kan gebruiken. Maar niet altijd heb je de mogelijkheid om een statief mee te nemen of mag je gewoonweg geen statief mee nemen. Dan kan je op een redelijke simpele en goedkope manier toch een betere stabilistatie verkrijgen door gebruik te maken van het touwtjesstatief dat je gewoon op kan bergen in je broekzak. Zo kan je in een slechte verlichte omgeving of het schemer toch nog een redelijk lange sluitertijd krijgen.
Hoe je touwtjesstatief maakt en gebruikt zie je in de video hieronder:

Beter leren fotograferen
Wil je beter leren fotograferen? Eindelijk eens de foto maken die je wilt en de camera niet meer op de automaat gebruiken? Ik heb een geweldige online cursus voor je gemaakt. Een Online fotocursus met 21 ebooks met honderden voorbeeldfoto’s en ruim 5 uur aan duidelijke instructievideo’s. Op deze pagina staat je alle informatie over deze online cursus. Nadat je ingeschreven bent kan je direct beginnen én deze cursus volgen in je eigen tijd en eigen tempo en op je computer, tablet of mobiel.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over fotografie? Schrijf je dan in via het formulier hieronder of via deze pagina op de website. Denk je dat je vrienden ook wat aan dit artikel hebben? Help mij dan om dit artikel te delen met de knoppen hieronder. Je kan dit bericht op Facebook, Google-Plus of LinkedIn publiceren. Of je Twittert er over en je kan het zelfs naar iemand mailen. Alvast bedankt! Wil je me steunen bij het onderhouden van deze website en deze artikelen? Dat kan door fotospullen aan te schaffen bij Cameranu.nl. Als je dat doet via deze link kost jou dat niets meer en krijg ik een kleine commissie.
Fotocursussen, workshops en (gratis) fotografieprojecten vind je op www.heelhollandfotografeert.nl