EXTRA les, Accessoires

 

Wil je nog betere foto’s maken? Er zijn verschillende accessoires die je kunnen helpen om nog een betere foto te maken. Ik zet er hier een paar op een rijtje

Extra lenzen:
Een extra lens op je mobiel geeft je meer zoombereik of een breder beeld. De kwaliteit van veel van deze extra lenzen laat echter te wensen over. Een setje van €5,- is een keer leuk om uit te proberen, maar dat gaat de kwaliteit niet ten goede komen… Zelf gebruik ik de Olloclip, een geweldig systeem dat je op je iPhone kan zetten. Heb je een Samsung mobiel, dan kan je eens kijken naar deze set of naar deze kwaliteitsset.

Een Selfiestick:
Een Selfiestick is ook een prima manier om jezelf op de foto te zetten én ook de omgeving. Maar je kan er ook óver iemand heen mee fotograferen. Perfect voor bij een muziekfestival. Speel de toerist en maak geweldige foto’s of video’s! Een goede selfiestick is deze stick. En hij is er ook in het roze of in (saai) grijs/zwart.

Een stabilizer:
Maak je ook vaak een video en ziet dat er wel eens schokkering uit? Dan heb je een stabilizer nodig. Die zorgt er voor dat je camera perfect stil blijft staan. Een goede stabilizer is niet goedkoop, maar zeker voor je vlogs is dit een onmisbare accessoire. Deze DJI Osmo is één van de beste op de markt.

Extra licht:
Je weet het, vaak is er te weinig licht. En als je de flitser van je mobiel gebruikt ziet het er maar zielig uit. Dan is een extra lampje een uitkomst. Je kan natuurlijk een simpele zaklamp kopen, maar waarom niet een lampje dat veel licht geeft én ook nog eens samenwerkt met je mobiel? Deze Lume Cube is een klein lampje waar een geweldige hoeveelheid licht uit komt. En hij is ook nog waterdicht en met de app kan je hem bedienen. je kan hem als flits gebruiken én als continu licht. En schaf je er twee aan, dan is dat nog voordeliger ook.

Audio:
Wel eens naar een video gekeken waar het geluid slecht is? Erg hè? Dus, ga je video’s maken én is het geluid van belang, zorg dan voor goed geluid. Je kan gebruik maken van een lavalier, dat is een kleine microfoon die je op je kleding vast zet. Perfect voor een vlog waar jij praat. Wil je het juist iemand anders laten horen? Dan is een videomic de beste keuze.

 

Waar schaf je je spullen aan?
Dat kan op verschillende plaatsen. Zelf schaf ik veel van mijn spullen aan bij Cameranu.nl en bol.com. Speciaal voor accessoires zoals hoesjes en accupacks voor je mobiele telefoon kijk ik ook vaak bij AllesMobiel