Regenboog in New York

Als je dus een regenboog ziet boven New York, dan kan je die direct op de foto zeten!

De camera op de mobiele telefoon is één van de meeste gebruikte camera’s waarmee foto’s gemaakt en gedeeld worden. Dat lijkt voor de hand te liggen, want je hebt je telefoon immers altijd bij je. De kwaliteit van de camera’s in huidige telefoons is de laatste jaren ontzettend hard vooruit gegaan. Veel smartphones hebben daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om door middel van verschillende “apps” nog makkelijker en nog sneller te fotograferen. En niet alleen snelheid en kwaliteit zijn verbeterd, ook het gebruik van filters tijdens en na het maken van de foto maken dat je de camera van je mobiel goed kan gebruiken.

visueel grapje

je hebt twee camera’s nodig, maar dan kan je leuke dingen maken

Is het dan zo dat je je dure spiegelreflex camera niet meer nodig hebt omdat die mobiele telefoons zo goed zijn geworden? Dat is zeker niet zo, met een goede digitale camera kan je nog steeds makkelijk en goed mooie foto’s maken, maar de telefoon is een hele goede aanvulling geworden.

Deze gratis minicursus “fotograferen met je mobiel” bestaat uit 10 korte lessen waardoor je snel betere resultaten kan krijgen met je camera van je mobiel. Wil je een echte workshop bij me volgen? Dat kan, in Rotterdam verzorg ik geregeld een workshop Fotograferen met je mobiel

les 1: Ken je camera
Les 2: Gebruik het licht
Les 3: Compositie
Les 4: Ga dichter bij
Les 5: Ga door (en kijk anders)
Les 6: Zoomen
Les 7: Apps
Les 8: Huisdieren
Les 9: Selfies
Les 10: Bewaar je foto’s