Les 1, ken je camera

Jan is uitverkocht...Natuurlijk heb je je telefoon altijd op zak, dus daarmee ook je camera. Maar weet je ook hoe je snel de camerafunctie kan activeren? Zeker bij gelegenheden die snel komen en gaan is het zaak om je camera snel paraat te hebben. Als er een mogelijkheid is om je camera toe te wijzen aan een sneltoets, dan is dat zeker aan te bevelen. Verder is het goed om te weten hoe die camera dan werkt. Hoe stel je scherp met de camera, hoe maak je gebruik van de (digitale) zoom en welke functies zoals filters en flits zijn beschikbaar. Neem even de tijd om deze opties op te zoeken en er bekend mee te raken. Je zal zien dat je dan sneller kan reageren als er wat gebeurt dat je nog niet voorzien had.


Alle camera’s, en zeker de camera in je mobiel hebben een vertraging bij het afdrukken. Het is fijn als je ongeveer weet hoe die vertraging werkt en hoe snel of langzaam deze is, zodat je een beetje kan anticiperen bij het maken van de foto als je onderwerp (snel) beweegt.

Surf's up dude!Als het mogelijk is om de resolutie van je camera aan te passen, dan raad ik je aan om deze resolutie zo hoog mogelijk te zetten. Op die manier kan je later de foto als je zou willen ook nog afdrukken op een redelijk groot formaat (of voor de fotojournalisten onder ons, publiceren voor veel €€€’s).

 

 

 

 

terug naar introductie naar les 2, het licht