les 9, zelfportretten

selfie met bruidspaarEen zelfportret wordt al heel veel gedaan, dus denk nu niet dat je één van de eerste kunstenaars bent die zichzelf vastlegt. Sommige fotografen zijn met hun zelfportretten internationaal doorgebroken (zoals Lilith Love).

De kern van het zelfportret met je mobiele telefoon is dat je dus van jezelf een foto maakt. Dat kan door je arm uit te strekken, maar kan ook door je mobiel op een muurtje te laten rusten. En vergeet de spiegel niet, ook die kan zorgen voor een goede selfie.

Maar je wilt er natuurlijk wel op z’n best uit zien. Daarom 6 tips voor een goede selfie:

1) Pak het licht, zorg dat je in de buurt van een raam bent, daar is vaak mooi licht. Als je in de felle zon staat heb je kans dat je in het volle licht staat (knijpen met je ogen) of juist in de diepe schaduw (resultaat, je bent een silhouet).

2) Fotografeer jezelf een beetje van boven en niet recht van voren. Hierdoor zie je er gewoon beter uit :)

3) Let op je achtergrond, wil je dat toilet in de achtergrond, of die rotzooi in je kamer? Nee toch, dus kijk even achter je voordat je jezelf op de foto zet.

4) Zet je flitser uit. Dat licht dat daar van afkomt maakt je minimaal 5 jaar ouder en het lijkt alsof je nog moet herstellen van een enge ziekte.

Voetenselfie

Voetenselfie

5) Je hoeft er natuurlijk niet altijd met je gezicht op, je voeten kunnen ook heel leuk zijn.

6) Gebruik de timer van je camera. Je hebt na het indrukken dan enkele seconden om in de camera te kijken in plaats van naar je vinger die het knopje indrukt…

 

 

terug naar les 8, huisdieren naar les 10, bewaar je foto’s