3×50 project

Het aantal deelnemers is inmiddels 50, het project is dus vol! En de reservelijst is ook goed gevuld. Extra mensen gaat echt niet lukken, dus de inschrijving is gesloten. Wil je wel wat toevoegen sponsoring, expertise etc), dan ben je zeker welkom om me te mailen. Gebruik daarvoor het normale contactformulier.

Aan het begin van 2013 deed ik mijn 50/50 project. 50 Dagen lang iedere dag een foto maken met de 50 mm lens én direct publiceren van die foto. Ik vond dit een heel leuk project om te doen en ik zag dat het project door meer mensen in mijn omgeving werd mee gedaan. Maar het is een hele opgave, om iedere dag een foto te maken.

Nu heb ik een project bedacht dat ik niet alleen kan. Ik heb daar hulp voor nodig van jou. Lees verder hoe je me kan helpen én mee kan doen aan een fantastisch fotografie-project.

Wat is de bedoeling?

3x50 project LogoIk wil met 50 mensen dit 3×50 project gaan doen. Die 50 mensen fotograferen in 2014 met hun 50 mm lens gedurende 50 weken lang, 3×50 dus. Iedere week leveren ze één foto aan. Aan het einde van 2014 zijn er dus 50 x 50 = 2500 foto’s die gemaakt zijn met de 50 mm lens. Dit is niet alleen voor de deelnemers heel erg leuk om te doen, het zal ook een visueel spektakel worden. 2500 Foto’s gemaakt in 2014 voor het 3×50 project gaan ook een prachtig tijdsbeeld geven van 2014.

Het duurt nog even voordat we met dit project starten, dit omdat er voor een dergelijk project een behoorlijke logistieke operatie op touw gezet moet worden. Er moet gezorgd worden voor een website (domeinnaam heb ik al), voor een infrastructuur, voor huishoudelijke zaken etc. Etc.

Dit is je kans om mee te doen!

Als je een 50 mm lens hebt (en waarom heb je die nog niet?) kan je mee doen. We starten het 3×50 project in de eerste week van 2014. Als je mee wilt doen moet je wel even goed nadenken. Ik wil graag met 50 mensen starten én met 50 mensen eindigen. Je doet mee aan een fotografieproject waarbij je iedere week van 2014 een foto in moet leveren. Een foto gemaakt met je 50 mm lens. Ook als je een weekje druk bent zal je een foto moeten maken. Ik snap dat je misschien een paar weken in 2014 weg bent, dat is niet erg. In die gevallen kan je de foto van de voorgaande week later inleveren.

Als je denkt dat het je gaat lukken dan meld je jezelf aan voor dit 3×50 project. Er zijn 49 plekken vrij (de eerste is door mijzelf bezet). En inschrijven gaat op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Als de lijst vol is, zet ik nog enkele mensen op de reserve-lijst. Op die manier weten we zeker dat we ook echt met 50 mensen kunnen starten in 2014. Aanmelden doe je met het formulier onderop deze pagina.

Geef bij je aanmelding ook aan of je nog wat extra’s toe kan voegen aan het 3×50 project. Ik wil een wordpress website opzetten voor dit project, dus als je daar een beetje verstand van hebt, dan kan je me helpen. Verder zoek ik ook mensen die kunnen helpen om de publiciteit op te zoeken en te helpen om het project ‘aan de man’ te brengen. We willen immers een mooie lokatie hebben om straks te kunnen exposeren. Ook mensen die bereid zijn om te sponsoren of sponsors te zoeken zijn welkom. Ook andere capaciteiten die je bezit die van meerwaarde kunnen zijn voor dit project worden gewaardeerd (ik heb ook nog een logo nodig voor dit project bijvoorbeeld). Overigens mag je ook gewoon ‘alleen deelnemer’ zijn, dat is geen probleem!

Er komen nog wat voorwaarden waaraan de fotografen en de foto’s die meedoen aan het 3×50 project aan moeten voldoen. Je kan dan denken aan het recht van publicatie op de speciale website en de eventuele exposities, auteursrecht (je houdt je zelf het auteursrecht van je foto’s) etc. Geen rare dingen, maar wel van belang om zowel de organisatie als de fotografen te beschermen.

Dus, wil je mee doen met dit fantastische project, meldt je dan nu aan! Zie bovenaan, we zijn VOL!

3 thoughts on “3×50 project

  1. Beste,

    Wat klinkt dit project gaaf! En wat zal het een fantastische plaat worden als dit werkelijkheid is. Ik zou graag willen meedoen maar ik kan nergens het inschrijfformulier vinden.

  2. Helaas Yorick,
    De 50 deelnemers zijn inmiddels geselecteerd en er zijn voldoende reserves. Aanmelden voor de 2014 editie is dus helaas niet meer mogelijk. Mochten er nieuwe edities komen, dan zal er weer een inschrijfprocedure van start gaan.
    Groeten,
    Mischa

Geef een reactie