De seizoensstart en de komende workshops

De start van een nieuw cursusseizoen zorgt er altijd voor dat september een zeer drukke maand is. En dit jaar is dat niet anders.

digitale readersDit jaar starten er voor mij maar liefst 7 cursussen in september, dat houdt dus in dat er weer veel nieuwe mensen starten aan de beginnerscursus die ik verzorg voor de Kunsteducatie Walcheren maar ook voor diverse personeelsverenigingen. Daarnaast starten er veel mensen met een gevorderden cursus waar ze maandelijks een grote opdracht krijgen en waarmee ze hun fotografie op een hoger niveau kunnen brengen.

Wat er nog meer in de planning staat en hoe ik dat heb gepland lees je verderop. 

De zomervakantie staat bij mij altijd voor een deel in het teken van het verzinnen van opdrachten voor de gevorderden en het kritisch tegen het licht houden van het overige cursusmateriaal. Dit jaar heb ik de readers voor de beginnerscursus in het geheel herschreven. En vanaf dit seizoen krijgen de deelnemers aan de beginnerscursus deze readers digitaal aangeleverd. In PDF formaat of geoptimaliseerd voor de iPad. Niet alleen krijgen de cursisten daardoor meer informatie maar ook geeft het me de gelegenheid om te linken naar extra informatie die de cursisten thuis op het gemak eens kunnen bekijken.

Werkplek in ItaliëDat verzinnen van nieuwe opdrachten en herschrijven van readers is ook werk, maar het voordeel is dat je dit werk ook uit kunt voeren op een mooi Italiaans strand. Onder het genot van een prachtig uitzicht en een heerlijk drankje heb ik lekker wat opdrachten verzonnen en uitgewerkt.

Naast de ‘normale’ cursussen zijn dit jaar de workshops behoorlijk uitgebreid. De eerste workshop is reeds een feit. Voor 8 enthousiaste cursisten was ik afgelopen zaterdag in Blijdorp de fotografiecoach voor de dag. Binnenkort volgt een verslag. Maar er zijn meer workshops in de planning. Op 21 september is er avondfotografie (helaas al vol, in april is er weer een avond gepland). Maar ook de workshops Lightroom (2 dagen), flitsfotografie en straatfotografie zitten in de planning. Veel te doen, maar eerlijk is eerlijk: Ik geniet van al deze cursussen en workshops.

Wat zit er nog meer in de planning?
Op zaterdag 13 oktober ben ik de “walkleader” van de Middelburgse editie van de World Wide Photowalk. Op het moment van schrijven zijn er nog maar 11 van de 50 beschikbare plekken beschikbaar. Als je mee wilt zal je dus snel moeten inschrijven.
Daarnaast ben ik de komende week weer naar Frankrijk om wederom een mooie fotovakantie te organiseren. Ook dit maal is de fotovakantie volgeboekt. Afgelopen vakantie ben ik daarom op zoek  gegaan naar mooie plekken in Italië waar ik vanaf volgend jaar ook fotovakanties kan gaan organiseren. Ik kan zeggen dat ik deze plekjes gevonden heb en dat er binnenkort meer informatie zal komen over deze nieuwe locaties.

Denk je dat je vrienden ook wat aan deze informatie kunnen hebben? Help mij dan om deze post te delen met de knoppen hieronder, je kan dit bericht op Facebook zetten, twitteren, Hyven, mailen en nog veel meer

About Mischa de Muynck

Over de auteur: Mischa de Muynck is fotograaf en verzorgt cursussen en workshops. Daarnaast verzorgt hij fotovakanties en is hij in te huren voor diverse fotografie. Op Facebook en Twitter is hij ook te vinden met tips en trucs. Wil je van alles op de hoogte blijven, abonneer je dan op het maandelijkse iZine.

Stel een vraag