Photowalk 2012, de regeneditie

Photowalk Middelburg 2013, groepsfotoToen ik zaterdagochtend wakker werd zag ik het een beetje somber in. Het regende nog steeds. Dat was vrijdag begonnen en het was nog steeds niet gestopt.

De mailbox gaf aan dat er wat mensen waren die helaas door het slechte weer afzagen van de fotowandeling door het mooie Middelburg. Gelukkig waren er ook die om tips vroegen om het slechte weer te ‘bestrijden’ aangaven dat ze wel zouden komen, leuk!

Wereldwijd deden ruim 32000 fotografen mee aan ruim 1300 wandelingen. Het is super om te zien dat er in het mooie Middelburg zoveel enthousiaste mensen mee wilden doen.

Tegen tweeën was de markt in Middelburg al behoorlijk gevuld met fotografen. En niet alleen fotografen, ook veel toeristen waren er in Middelburg gekomen op de eerste dag van de herfstvakantie. Daarom hadden enkele photowalkers moeite om op tijd op de markt te zijn. Die staan dan ook helaas niet op de groepsfoto.

Photowalk Middelburg 2013Al met al zijn we de Photowalk gestart met 41 enthousiaste fotografen. De jongste van de groep (onder begeleiding van zijn vader) was 9 jaar oud. De oudste was 67. We hebben tijdens de fotowandeling minder druppels op ons hoofd gehad dan dat er fotografen waren. En het rondje van net iets meer dan 2 kilometer duurde inderdaad netjes twee uur. Het drankje dat we daarna deden in café de Vriendschap was erg gezellig en daarmee werd duidelijk dat fotografen onderling hele leuke mensen zijn (iets dat wij en de lezers van dit blog natuurlijk al lang wisten).

Photowalk Middelburg 2013

Inmiddels heb ik via de diverse sociale media al heel wat leuke foto’s voorbij zien komen. Heb je aan deze Photowalk mee gedaan en heb je je foto’s ergens staan, zet dan vooral een linkje naar je foto’s in de commentaren.

Ik vond het een erg leuke dag, zowel om te organiseren als om mee te doen. Het smaakt naar meer dus als het aan mij ligt is er volgend jaar weer een Photowalk hier in de buurt. Zijn jullie van de partij?

De reacties worden gemodereerd, dit om spam tegen te gaan. Daardoor kan het wat langer duren voordat je bericht zichtbaar is.

About Mischa de Muynck

Over de auteur: Mischa de Muynck is fotograaf en verzorgt cursussen en workshops. Daarnaast verzorgt hij fotovakanties en is hij in te huren voor diverse fotografie. Op Facebook en Twitter is hij ook te vinden met tips en trucs. Wil je van alles op de hoogte blijven, abonneer je dan op het maandelijkse iZine.

10 thoughts on “Photowalk 2012, de regeneditie

 1. Naar aanleiding van de terechte opmerking van Claudia: de foto’s zijn nu wel te bekijken.

 2. Ik vind het heel bijzonder om zo’n bekende stad met hele andere ogen te bekijken. Want met een camera om je nek zie je blijkbaar hele andere dingen dan wanneer je al winkelend door de stad loopt. We kwamen nu op plekjes die ik nog nooit gezien heb! De world wide photowalk was voor mij een hele leerzame en gezellige ervaring en ik doe volgend jaar graag weer mee!

  Mijn foto’s zijn te bekijken op Facebook:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.511362142208609.121576.100000044838505&type=1&l=ab0f207b39

  Groet,
  Annemarie

 3. Jan, je link verwijst naar “mijn foto’s” als ik die open krijg ik daardoor mijn eigen foto’s te zien, niet die van jou …. 🙂

 4. Ook ik heb erg genoten van de photowalk in Middelburg. Gezellig om met familieleden door Middelburg te wandelen, en op plekken te komen waar je normaal niet loopt.
  We hebben ruim de tijd gehad én genomen om leuke foto’s te maken en om te oefenen met allerlei instellingen. En zo leer je altijd weer iets bij! Ik heb een aantal van de 204 foto’s op facebook gezet.
  Deze zijn te bekijken via de volgende link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.428607577199154.102637.100001497469494&type=1&l=5863faaa7f

Stel een vraag