Workshop avond en nachtfotografie

Gisteravond heb ik voor de personeelsvereniging van het waterbedrijf Evides een workshop avond en nachtfotografie gegeven. Een uur voor zonsondergang verzamelde de deelnemers zich in één van de cafés aan de Vlissingse boulevard om daar onder het genot van een kopje koffie een stukje theorie te krijgen over deze vorm van fotografie. 20 Minuten voor zonsondergang hebben we ons op het strand begeven, en dit was dankzij de mooie (na)zomeravond geen straf.

De lichte bewolking zorgde er voor dat we de zon niet in de zee hebben zien zakken, maar zorgde wel voor een prachtige avondlucht. Zelfs de maan was present in dit mooie plaatje.

Na de zonsondergang zijn we aan de slag gegaan met de moie blauwe avondlucht en de skyline van de Vlissingse Boulevard. In de 40-50 minuten na de ondergang van de zon is de lucht ideaal voor het fotograferen van een skyline. En al keuvelend liepen we terug naar de startplaats om onder het genot van een drankje en een hapje een mooie avond af te sluiten.

About mischa

Over de auteur: Mischa de Muynck Mischa is fotograaf en verzorgt cursussen en workshops. Daarnaast verzorgt hij fotovakanties en is hij in te huren voor diverse fotografie. Op Facebook en Twitter is hij ook te vinden met tips en trucs. Wil je van alles op de hoogte blijven, abonneer je dan op het maandelijkse iZine,

Stel een vraag