Fotocursus beginners

Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Toch zien veel fotografen dat ze nu wel de techniek in handen hebben, maar nog niet de foto kunnen maken die ze zouden willen.

Speciaal voor deze beginners in de fotografie heb ik een cursus fotografie voor beginners ontwikkeld. In de lesavonden wordt je op een verrassende manier mee genomen in de wereld van de digitale fotografie. Voorbeelden van foto’s inspireren de deelnemers tot het maken van vernieuwende beelden die ze vooraf niet voor mogelijk hielden. De readers die tijdens de lessen vertrekt worden, zijn een goed naslagwerk. Deze readers krijg je iedere keer in de vorm van een ebook thuis gestuurd in PDF formaat of speciaal geoptimaliseerd voor iPad.

readers voor de beginnersDoor middel van opdrachten die je wekelijks mee krijgt, ontwikkel je een goede manier van fotograferen en wellicht nog belangrijker, je leert selecteren en te beslissen welke foto’s goed zijn, en welke foto’s minder goed.

Techniek en beheersing van de camera lijken de belangrijkste zaken bij het maken van goede foto’s. In deze cursus zal echter naar voren komen dat dit zeker niet het geval is. De techniek is ondergeschikt aan de creativiteit van de fotograaf. Kijken en zien is een groot deel van de cursus en door de wekelijkse opdrachten ga je ook daadwerkelijke beter kijken en vooral zien.

Indeling cursus
De lesavonden worden elke keer in twee delen gedeeld. Vóór de pauze staat het werk centraal van de cursisten, wat is er deze week gemaakt en kan dat nog beter? Na de pauze gaan we in op techniek van de fotografie en deze ‘theorielessen’ zijn ruim voorzien van voorbeelden uit de eigen praktijk en van grote fotografen.

Je zal deze cursus niet ervaren als een droge opsomming van techniek. Juist de individuele benadering  en de foto’s van de overige deelnemers maken deze cursus tot een plezier voor de deelnemers.

Geplande fotocursussen seizoen 2015-2016

Je kan kiezen voor een cursus van 12 lesavonden in Middelburg of Domburg of je kiest voor de optie om een cursus te volgen in Goes (in 10 lessen.)

Enkele citaten van cursisten die de beginnerscursus gevolgd hebben:

“Super fotocursus gehad, Thnx!
Zet mij maar vast op de lijst voor deel 2. Enthousiasme grenst aan hondsdolheid! ;P
Veel geleerd en superleuk.”

“Deze cursus was heel leerzaam, het was leuk, gezellig, je bracht het met humor. Je kan het goed overbrengen. Behalve dat ik heb geleerd om mijn toestel te kennen en betere foto’s te maken, heb ik tevens geleerd anders naar dingen te kijken. Kleine alledaagse dingen gaan zien. Vooral dat laatste vind ik heel waardevol. Dank dat je me een andere kijk op dingen hebt gegeven.”

“Ik vond het een hele leuke leerzame cursus. Ik hoop dat de vervolgcursus ook zo zal zijn. Ik ga me zeker inschrijven.”

“Ik vond de cursus erg leuk en ook de manier waarop hij gegeven werd!”

“Op de fotocursus door Mischa gegeven, heb ik een paar belangrijke dingen geleerd die ik nog niet wist of nog niet beheerste. Over het algemeen fotografeerde ik op de automatisch of P-stand. Maar met name de lessen over diafragma en sluitertijden lieten de (fotografie) wereld voor mij open gaan. Dan nog de les over het fotoshoppen en je kunt van bijna ieder plaatje wat leuks maken. Dus veel opgestoken bij deze cursus en nu maar verder oefenen bijv. tijdens mijn vakantie.”

“Mischa geeft een leerzame en leuke fotocursus. Je leert anders naar onderwerpen te kijken en je ‘moment’ te pakken.”

Wil je weten wat opdrachtgevers en cursisten van mijn fotografie en manier van cursus geven vinden? Lees de referenties eens.

De zaken die tijdens deze cursus behandeld worden zijn onder andere:

  • Invloed van diafragma en sluitertijd
  • Correct belichten en werking van ISO
  • Een correcte houding bij het fotograferen
  • Wat is nu een goede compositie voor een foto
  • Scherpte-diepte in je foto geeft effect op de communicatie
  • Kleine aanpassing, groot effect in photoshop of Picasa
  • Perspectief door de lens
  • Archiveren en terugvinden van al je foto’s
  • Selecteren en presenteren
  • Avond en nacht fotografie

Voor groepen en verenigingen is het mogelijk om de cursus op maat te maken, bijvoorbeeld door de cursus korter te maken (waarbij er dus minder behandeld zal worden) of door speciale thema-avonden in te voegen die speciaal voor de club van mensen van toepassing zijn. Neem contact op met Mischa voor de diverse mogelijkheden.

One thought on “Fotocursus beginners

Comments are closed.